Nie masz produktów w koszyku.
Ulubione potrawy celebrytów, czyli co jadają polskie gwiazdy, aby zachować piękną sylwetkę
Przeglądasz gazetę, a tam niemal na każdym zdjęciu uśmiechnięta, szczupła aktorka, którą kojarzysz z najnowszego serialu telewizyjnego, muskularny piosenkarz, czy też atrakcyjna prezenterka pogody. Każdy z nich wydaje Ci się taki idealny, po prostu „skrojony na miarę”.
Przekleństwem XXI wieku jest fakt, iż każdy nieustannie dąży do utrzymania szczupłej sylwetki i bycia fit. Katujemy się drakońskimi dietami, ograniczamy nasze posiłki do niezbędnego minimum, a na siłowni wylewamy siódme poty tylko po to, by dorównać naszym ulubionym celebrytom w byciu idealnymi. A czy zastanawialiście się może, co tak naprawdę robią gwiazdy, by wyglądać perfekcyjnie w blasku fleszy? Czy mają swoje ulubione potrawy, które pozwalają im wyglądać pięknie i naturalnie?
Katarzyna Zielińska
Aktorka filmowa, serialowa i teatralna – kojarzymy ją przede wszystkim ze znanym serialem „Barwy szczęścia”. Nie każdy pewnie pamięta, ale na początku Kasia była nieco pulchna, przez co niejednokrotnie ciężko było jej zdobyć upragnioną rolę. Jak sama przyznaje, od kilku lat stara się zmieniać swoje nawyki żywieniowe i jeść smacznie, ale mimo wszystko z głową. Podstawą jej jadłospisu są produkty razowe, którymi zastąpiła ryż i makaron. Do tego mnóstwo zielonej i białej herbaty! A jaki jest przepis na ulubione śniadanie gwiazdy?
Źródło: Fakt.pl
Śniadanie Kasi Zielińskiej
Na pobudzenie i dodanie sobie energii Kasia wypija zawsze rano mocne latte z mlekiem light. Do tego przyrządza ulubione musli, czyli:
Składniki:
- jogurt grecki light
- owoce: morela, banan, jabłko, śliwka
- musli
- 2 łyżki miodu
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i voila! Śniadanie na miarę celebrytów gotowe!
Źródło: www.plotek.pl
Kinga Preis
Kinga Preis to znana, polska aktorka – pięciokrotna laureatka prestiżowej nagrody Orła za role pierwszoplanowe w filmach. W pewnym momencie swojej kariery postanowiła schudnąć, przez co diametralnie zmieniła swój wizerunek. Schudła aż 18 kilogramów, a teraz wygląda zjawiskowo!
W czym tkwi sekret wyglądu Kingi? Podstawą jej zdrowych nawyków żywieniowych są soki – przede wszystkim te warzywne. Oto przepis na jej ulubiony sok.
Źródło: www.kobieta.interia.pl
Sok z marchwi i buraków
Składniki:
- 1 mały burak lub ½ dużego buraka
- 2 marchewki
- 1 jabłko
Na początek wyciskamy sok z buraka, który umieszczamy następnie w szklanym naczyniu bez pokrywki i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po godzinie wyciskamy sok z marchewki i jabłka, mieszamy razem z sokiem z buraków i pijemy. Takie proste, a jak pyszne i zdrowe!
Źródło: www.sekrety-zdrowia.org
Magda Gessler
Magda Gessler to osoba, którą zna pewnie większość z nas. Słynna restauratorka, amatorka pysznego i zdrowego jedzenia. Jej znakiem rozpoznawczym są bujne, blond loki i puszysta sylwetka. Był jednak moment, w którym gwiazda zaprezentowała swoją nową figurę – schudła wówczas 17 kilogramów.
Jej patentem na uciekające kilogramy, a zarazem na zachowanie zdrowej i pięknej sylwetki są surowe ryby, w których zasmakowała się po pobycie w Meksyku. Do tego popija bardzo duże ilości soku z limonki, który korzystnie wpływa na jej wygląd i zdrowie. Jedną z jej ulubionych potraw jest meksykańskie ceviche, które bazuje na wykorzystaniu surowych ryb.
Źródło: www.se.pl
Ceviche – smakołyk z Peru, Meksyku i Ekwadoru
Składniki:
- 50 dag filetu z halibuta, okonia morskiego, karmazyna (można dodać także krewetki)
- 5-6 limonek
- 1 szklanka pokrojonego miąższu z pomidorów
- 1 zielona papryka (oczyszczona, pokrojona w kosteczkę)
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- ¼ łyżeczki soli i pieprzu
- ½ łyżeczki oregano
- 2 papryczki jalapeno (drobno posiekane)
- 1 łyżki białego octu winnego
- 1 posiekana cebula
- 2 łyżki posiekanych listków kolendry
- tabasco
Ryby kroimy w niewielką kostkę, krewetki rozmrażamy, oczyszczamy i myjemy. Zalewamy ryby sokiem z limonek i wstawiamy całość do lodówki na 12 godzin. Co kilka godzin staramy się delikatnie wymieszać składniki.
Następnie wylewamy większość soku – pozostawiamy tyle, by ryby były lekko wilgotne. Dodajemy resztę przygotowanych składników i ponownie wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Potrawę serwujemy z czarnymi oliwkami i plasterkami awokado.
Źródło: www.logo24.pl