Jedna z najpopularniejszych krajalnic do czosnku to pięcioelementowe narzędzie składa się z:
ZALETY naszej krajalnicy do czosnku:
- wyjmowanego ostrza ze stali nierdzewnej;
- ruchomego pojemniczka na 2-3 ząbki czosnku;
- praski z powłoką antypoślizgową, dociskającej czosnek;
- pojemnika z antypoślizgowymi krawędziami, na starty czosnek;
- mini szpatułki przeznaczonej do wyjmowania startego czosnku z pojemniczka (schowana wewnątrz praski dociskającej czosnek).
Obrane ząbki czosnku należy wrzucić do pojemniczka, a następnie docisnąć je praską. W kilku lekkich ruchach - do przodu i do tyłu - cały czosnek zostaje starty na piórka.
Aby wydostać czosnek z pojemniczka należy wyjąć ostrze wraz z praską, a następnie wyjąć posiekane warzywo przy pomocy idealnie dopasowanej do kształtu pojemnika, szpatułki.
Miękka, antypoślizgowa powłoka krajalnicy gwarantuje stabilność podczas szatkowania.
Ścierany produkt nie jest rozrywany ani strzępiony, zachowuje smak i aromat.
Sekret ostrości tarek Microplane tkwi w autorskiej technologii fototrawienia. Krajalnicę do czosnku można używać również do ścierania imbiru.
Krajalnicę do czosnku można myć w zmywarce na górnej półce. Zalecamy rozłożenie narzędzia i wypłukanie części pod ciepłą wodą, po każdym użyciu.
W przypadku przywarcia zaschniętych kawałków czosnku produkt należy namoczyć, a następnie umyć miękką szczotką lub zmywakiem.
MICROPLANE Krajalnica do czosnku cena:
Aktualna cena MICROPLANE Krajalnica do czosnku to 78 PLN.
Wybierz ilość i Kup Teraz
Microplane to producent akcesoriów kuchennych, znany szczególnie z produkcji tarek – występujący na arenie światowej jako lider tarek o różnorodnym zastosowaniu. Są wykorzystywane zarówno przez szerokie grono miłośników kuchni, amatorów, jak i znanych kucharzy z najsławniejszych restauracji. Tarki Microplane, w przeciwieństwie do tarek tłoczonych, przecinają zarówno twarde, jak i miękkie produkty, bez rozrywania i strzępienia. Wszystko za sprawą niezwykle ostrych narzędzi tnących (firma uznawana jest za pierwszego producenta ostrzy wytwarzanych w procesie fototrawienia).